OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Opći uvjeti korištenja internetskom trgovinom 4print3D (4print3D.com) izrađeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot-UPB2), na temelju preporuka GZS-a i međunarodnih kodeksa za elektroničko poslovanje, Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1) te Zakonom o elektroničkim komunikacijama (ZEKom-1).

Uporabom ove internetske stranice, posjetitelj (kupac) pristaje na opće uvjete poslovanja. Posjetitelj koji unosi bilo kakve podatke obvezuje se unositi samo točne i istinite podatke, informacije, materijale itd. Netočne i neistinite podatke ćemo smatrati zloupotrebom te ih predati odgovarajućoj pravnoj službi. Podatke dobivene putem internetskih obrazaca i pri naručivanju koristit ćemo isključivo u svrhu poslovanja tvrtke CGS plus d.o.o.

ZAŠTITA PODATAKA I PRIVATNOSTI

U tvrtki CGS plus d.o.o. jamčimo vam da s osobnim podacima upravljamo odgovorno i uz poštovanje te ih štitimo u skladu s važećim propisima u Republici Sloveniji, zahtjevima europske Uredbe GDPR i internim aktima tvrtke CGS plus d.o.o. Vašim osobnim podacima pristupiti mogu isključivo ovlašteni zaposlenici u tvrtki CGS plus d.o.o. i ugovorni suradnici, i to isključivo za svrhe koje su navedene u prijavnici. Pristup osobnim podacima je ograničen isključivo na opseg i svrhu koji su potrebni za neometano izvođenje radnih procesa, izvođenje prodajnog procesa i u marketinške svrhe, u skladu s privolom.

VODITELJ OBRADE OSOBNIH PODATAKA

U okviru robne marke 4Print3D u Sloveniji, voditelj obrade osobnih podataka je tvrtka CGS plus d.o.o., Brnčičeva 13, SI-1000 Ljubljana (identifikacijski broj: SI66419492; matični broj: 1880128). Osobne podatke prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo u skladu s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), sadržajem odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka (Uradni list RS, br. 94/07 s izmjenama; ZVOP-1) te svim internim aktima voditelja obrade koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

Na području Hrvatske posjedujemo internetsku trgovinu www.4print3D.com  

NAČIN DOBIVANJA I VRSTE OSOBNIH PODATAKA

Osobne podatke prikupljamo, odnosno zaprimamo na različite načine:

– upisom za pristup bazi kupaca 4Print3D. Podatke unosimo pomoću mrežnog sučelja u glavnu elektroničku bazu podataka
– registracijom na internetskoj stranici 4Print3D (www.4print3D.com) putem internetskog obrasca. Kod tog načina upisa vaši podaci se u roku od četiri (4) tjedna prenose u glavnu elektroničku bazu podataka
– pri prijavi na e-bilten na internetskoj stranici 4Print3D (www.4print3d.com). Kod tog načina upisa vaši podaci se u roku od četiri (4) tjedna prenose u glavnu elektroničku bazu podataka
– prilikom korištenja internetskom stranicom. Pritom je riječ o internetskim kolačićima, a o čemu možete više pročitati u nastavku
– povremeno preko nagradnih igara, natječaja i aktivnosti za članove, pri čemu je potrošač uvijek upoznat s ciljem prikupljanja i korištenja osobnih podataka
– putem društvenih mreža i drugih marketinških alata kao što su aplikacije, pri čemu je potrošač uvijek upoznat s ciljem prikupljanja i korištenja osobnih podataka
– putem vaših pitanja zaprimljenih elektroničkom poštom, običnom poštom ili drugim oblicima komunikacije koji se temelje na osobnim podacima.

Osoba, koja uz privolu dostavi svoje osobne podatke i barem jedan podatak za kontakt, ulazi u bazu kupaca 4Print3D. Upis u bazu je besplatan i ne stvara nikakve obveze za kupca.

Za daljnje korištenje i obradu prikupljamo i pohranjujemo sljedeće podatke:

– osnovne osobne podatke za registraciju (ime, prezime, adresa, e-pošta, mobilni broj ili broj telefona)
– korisničko ime i lozinku
– dodatne osobne podatke (datum rođenja i spol)
– osobna iskustva i mišljenja o proizvodima
– podatke za izdavanje računa u internetskoj trgovini (broj kartice za plaćanje, datum isteka, CVV kod, adresa za dostavu i izdavanje računa)
– podatke o kupovinama i transakcijama (vrsta i broj kupljenih i vraćenih proizvoda, datum kupovine)
– podatke povezane s korisničkom podrškom (pitanja, odgovori i podaci koje nam proslijedite u tom kontekstu)
– fotografije, videozapisi i komentari koje nam pošaljete ili ih objavite
– podatke s društvenih mreža koje nam proslijedite prijavom na web-mjesto putem društvenih mreža, odnosno interakcijom putem Facebook stranice 
– lokacije i geolokacijske podatke koje nam proslijedite
– vaše osobne podatke dobivene iz javno dostupnih izvora, uključujući podatke s društvenih mreža
– druge podatke koje nam proslijedite u kontekstu vaših samoinicijativnih upita.

SVRHE OBRADE OSOBNIH PODATAKA I PRAVNI TEMELJ

Tvrtka CGS plus d.o.o. osobne podatke prikuplja i obrađuje u okviru marketinških aktivnosti i prodaje preko internetske stranice www.4print3D.com na području Hrvatske. Podatke prikupljamo u sljedeće svrhe:

– obavještavanje o proizvodima, novostima, akcijama i posebnim ponudama te ekskluzivnim personaliziranim pogodnostima za članove na temelju demografskih podataka, kao što je rođendanska pogodnost, putem elektroničke pošte, obične pošte, SMS ili MMS poruka na mobilni broj
– slanje promocijskih i reklamnih poruka putem elektroničke pošte, obične pošte, SMS ili MMS poruka na mobilni broj
– ponuda usluga koje ste zatražili (poput slanja internetskih novosti, automatskog obavještavanja o ponovnoj raspoloživosti proizvoda itd.)
– izvršenje prodaje i transakcije u procesu kupovine putem internetske trgovine
– provjera identiteta radi izbjegavanja prijevara
– upravljanje vašim sudjelovanjem u raznim promocijskim ili oglašivačkim aktivnostima (kao što su različite nagradne igre, natječaji, ankete, ponude, istraživanja tržišta itd.)
– izvršenje našeg ugovora s vama u procesu kupovine u internetskoj trgovini (npr. za dostavu proizvoda koje ste kupili u našoj internetskoj trgovini)
– izvršavanje obveza koje proizlaze iz bilo kakvog dogovora s vama
– poštivanje zakonskih zahtjeva (npr. za izdavanje računa)
– osiguravanje da su sadržaj i funkcionalnost internetske stranice www.4print3d.com u najvećoj mogućoj mjeri prilagođeni vašim željama i potrebama
– oglašavanje preko unajmljenih mreža za zakup oglasnog prostora kao što su pretraživači (npr. Google) i društvene mreže (npr. Facebook i Instagram)
– oglašavanje i administrativno upravljanje na internetskoj stranici www.4print3d.com
– provedba istraživanja i analiza internetske stranice www.4print3d.com, uključujući analizu učinkovitosti marketinških i oglašivačkih akcija pomoću alata za mrežnu analitiku.

Sigurnost osobnih podataka pri kupovini je osigurana i poštivanjem važećih zakonskih obaveza i preporuka slovenskog te međunarodnog saveza potrošača.

INTERNETSKA STRANICA I INTERNETSKA TRGOVINA

Prilikom posjeta internetskoj stranici www.4print3d.com prikupljaju se određeni podaci za funkcioniranje, osiguravanje kvalitete i prikupljanje općih statističkih podataka o korištenju. To su podaci o strojnoj i programskoj opremi vašeg uređaja koji se bilježe pomoću kolačića i koda ugrađenog u web-mjesto. Ti podaci mogu uključivati vašu IP adresu, vrstu preglednika, operativni sustav, naziv domene, posjet podstranicama na web-mjestu, trajanje pojedinačnog pregleda stranice, vaše kretanje po web-mjestu, podatke o postavkama zaslona i referentne internetske stranice, kao što su pretraživači, internetske stranice trećih osoba itd. Podaci o posjetu web-mjestu definirani su samo jedinstvenim identifikacijskim brojem i anonimizirani, što znači da na temelju njih nije moguće identificirati pojedinca. Za kupovinu u našoj internetskoj trgovini trebamo vaše osobne podatke, pri čemu provodimo sve potrebne mjere za zaštitu povjerljivosti osobnih podataka. Podatke koje nam dostavite ne otkrivamo trećim osobama, osim u svrhu potvrde valjanosti kupovine platnim karticama i dostave proizvoda. Svoje osobne podatke možete pregledavati, mijenjati ih ili zahtijevati njihovo brisanje putem adrese elektroničke pošte: info@cgsplus.si. Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik, i to tako da brine o sigurnosti svog korisničkog imena i lozinke te o odgovarajućoj programskoj (antivirusnoj) zaštiti svojeg računala.

INTERNETSKI KOLAČIĆI

U osobne podatke ubrajaju se i internetski kolačići. Kolačić je malena datoteka koja se pohranjuje na računalu prilikom posjeta internetskoj stranici. Kolačići sadrže različite informacije koje internetska stranica pročita kada je ponovo posjetite. Načelno, kolačići ne sadrže osobne podatke, međutim, mogu se upotrebljavati za uvid u korisničke postavke i druge podatke vezane uz vaše prethodne aktivnosti na internetskoj stranici. Ako na vašem računalu isključite kolačiće, neće biti moguće obaviti kupovinu na internetskoj stranici. Internetska stranica 4Print3D (www.4print3d.com) upotrebljava internetske kolačiće za osiguravanje najbolje usluge pri pregledavanju naših internetskih sadržaja i naručivanja u internetskoj trgovini 4Print3D te za osiguravanje sigurnosti i neometanog rada internetske stranice. Većinu stranica u našoj internetskoj trgovini možete posjetiti bez potrebe za otkrivanjem svojih osobnih podataka, primjerice, vašeg imena, adrese i adrese e-pošte. Unatoč tome, neke informacije dobivamo automatski uporabom kolačića i pikselskih oznaka („pixel tags“), a koji predstavljaju standardne alate u internetskoj industriji. Primjena kolačića i pikselskih oznaka omogućuje nam da prepoznamo vašu IP adresu, vrstu preglednika kojeg upotrebljavate te vašu općenitu aktivnost na internetu.

Više o uporabi kolačića možete pročitati na internetskoj stranici ovlaštenog povjerenika za informiranje https://www.ip-rs.si/ ili na poveznici https://bit.ly/2ItJ6oJ.

WordPress

Svrha u tijeku istrage

Upotreba

Dijeljenje podataka

Ovi podaci se ne dijele s trećim stranama.

Svrha u tijeku istrage

Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
Funkcija

WooCommerce

Svrha u tijeku istrage

Upotreba

Dijeljenje podataka

Ovi podaci se ne dijele s trećim stranama.

Svrha u tijeku istrage

Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
Funkcija

Google Analytics

Svrha u tijeku istrage

Upotreba

Dijeljenje podataka

Ovi podaci se ne dijele s trećim stranama.

Svrha u tijeku istrage

Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
Funkcija

Facebook

Svrha u tijeku istrage

Upotreba

Dijeljenje podataka

Ovi podaci se ne dijele s trećim stranama.

Svrha u tijeku istrage

Naziv
Rok trajanja
Funkcija

Complianz

Svrha u tijeku istrage

Upotreba

Dijeljenje podataka

Ovi podaci se ne dijele s trećim stranama. Za više informacija pročitajte Complianz Izjavu o privatnosti.

Svrha u tijeku istrage

Naziv
Rok trajanja
365 dana
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
365 dana
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
365 dana
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
365 dana
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
365 dana
Funkcija

Razno

Svrha u tijeku istrage

Upotreba

Dijeljenje podataka

Dijeljenje podataka čeka istragu

Svrha u tijeku istrage

Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
wp_dark_mode_active
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
activetab
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
loglevel
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
tabID
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
cmplz_banner-status
Rok trajanja
365 dana
Funkcija
Naziv
__stripe_mid
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
store-print
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
barcodes-list-demo
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
cmplz_consented_services
Rok trajanja
365 dana
Funkcija
Naziv
mailerlite:webform:submited:5756236
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
__paypal_storage__
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
_gcl_au
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
wmc_current_currency
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
ct_mouse_moved
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
ct_ps_timestamp
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
ct_cookies_type
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
apbct_headless
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
ct_fkp_timestamp
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
ct_pointer_data
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
ct_screen_info
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
ct_timezone
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
__stripe_sid
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
wp_lang
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
WP_PREFERENCES_USER_2
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
mltlngg_language
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
wpEmojiSettingsSupports
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
ct_checkjs
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
tk_or
Rok trajanja
Funkcija
Naziv
tk_lr
Rok trajanja
Funkcija

NARUDŽBE

Ponuda artikala na internetu može se svakodnevno mijenjati, a za proizvode na internetu vrijede internetske cijene. Željenu robu naručujete elektronički putem internetskog kataloga ili narudžbenice, putem adrese e-pošte: tisk3d@cgsplus.si, ili telefonskim putem na temelju cjenika. Podaci o sklopljenom ugovoru, odnosno predanoj narudžbi su pohranjeni u tvrtki CGS plus d.o.o.. Ugovor se može sklopiti na slovenskom jeziku. Ugovor, odnosno narudžbu možete sklopiti telefonskim putem, putem elektroničke pošte ili internetske trgovine. Izmjene ili dodatke narudžbi možete nam poslati putem elektroničke pošte ili telefonskim putem u roku od dva sata od predaje narudžbe.

KORACI KUPOVINE

Prije početka narudžbe posjetitelj internetske stranice mora se registrirati kao korisnik. Nakon registracije, korisnik može započeti postupak naručivanja. Koraci za narudžbu:
1. korak: učitajte datoteku (u *.stp, *.stl ili *.3mf formatu) i u brzom uređivaču odaberite opcije za model (način ispisa, bojenje, provjera modela, …).
2. korak: dodajte proizvod u košaricu i učitajte novi model ili potvrdite narudžbu.
3. korak: odaberite način plaćanja izabrane robe te dostavu.
4. korak: prikazan je popis svih artikala koje želite naručiti te iznos ukupne kupovine. Naručitelj u tom koraku potvrđuje da je upoznat s uvjetima naručivanja, u protivnom nije moguće zaključiti narudžbu. U tom koraku ujedno i dovršavate narudžbu.

ISPORUKA ROBE

Rok isporuke robe je najmanje sedem (7) dana nakon plaćanja narudžbe. Tvrtka CGS plus d.o.o. će u obećanom roku zapakirati i otpremiti robu s priloženim originalnim računom.

POVRAT ROBE

POVRAT ROBE

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot) naručenu robu kupljenu temeljem ugovora na daljinu (što obuhvaća i kupovine putem interneta) možete vratiti bez potrebe za obrazloženjem. Ako odlučite odustati od ugovora, imate pravo u roku od 14 dana obavijestiti nas o vašem odustanku od ugovora. U tom slučaju robu morate vratiti odmah, a najkasnije u roku od 30 dana od obavijesti o odustanku od ugovora.

Kupac koji odustane od ugovora ili narudžbe mora vratiti robu neoštećenu, u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini te je poslati prodavatelju. Ne prihvaćamo pošiljke s otkupninom. Prije svake uporabe artikala provjerite podobnost robe! Povrat već korištenih artikala nije moguć!

Kod ugovora o kupoprodaji tvrtka može zadržati povrat primljenih uplata do preuzimanja vraćene robe ili dok potrošač ne predoči dokaz da je robu poslao natrag, osim ako tvrtka nudi mogućnost da sama preuzme vraćenu robu (u skladu s člankom 43.d, st. 5. ZVPot).

Potrošač odgovara za smanjenje vrijednosti robe ako je smanjenje vrijednosti posljedica rukovanja koje nije nužno za utvrđivanje prirode, svojstava i funkcioniranja robe  (u skladu s člankom 43., st. 9. ZVPot).

IZDAVANJE RAČUNA, PLAĆANJE ROBE

Tvrtka CGS plus d.o.o. kupcu izdaje račun za naručenu robu prilikom isporuke robe. Naručenu robu kupac plaća prilikom narudžbe (plaćanje karticom ili uplatom na transakcijski račun). Za veće narudžbe pravnih osoba (i količinske i vrijednosne) možemo sklopiti ugovor da se plaćanje izvrši izravno na TRR tvrtke CGS plus d.o.o.. Naručena roba je vlasništvo tvrtke CGS plus d.o.o. do uplate ukupne kupoprodajne cijene.

OTKAZIVANJE NARUDŽBE

Korisnik ima pravo otkazati narudžbu, no sam mora snositi troškove poštarine ako smo narudžbu već poslali.

JAMSTVO

Proizvođač je u skladu sa zakonom dužan kupcu osigurati jamstvo za ispravan rad kupljene robe. Artikli su obuhvaćeni jamstvom ako je to navedeno u jamstvenom listu ili na računu. Jamstvo vrijedi uz pridržavanje uputa na jamstvenom listu te uz predočenje računa. Jamstveni rokovi navedeni su u jamstvenim listovima. Proizvođač je dužan popravak unutar jamstvenog roka obaviti u roku od 45 dana od zaprimanja robe, a u suprotnom je dužan proizvod zamijeniti drugim i jednakovrijednim proizvodom bez mana i nedostataka. Kupac može prava iz jamstva ostvariti i kod prodavatelja, ali i u tom slučaju vrijedi odredba iz prethodnog stavka. Slanje robe unutar jamstvenog roka obavlja se u skladu s uvjetima koje proizvođač navede na jamstvenom listu, a kupac za to ne snosi nikakve troškove. Ako pošiljku želite vratiti o našem trošku, obavijestite nas telefonskim putem na broj +386 1 530 11 00 ili na adresu e-pošte: tisk3d@cgsplus.si.

PODACI

Za vrijeme pregledavanja naše internetske stranice anonimnost vam je zajamčena. Ne prikupljamo osobne podatke. Vaše osobne podatke, kao što su ime, poštanska adresa, adresa elektroničke pošte i telefonski broj, dobrovoljno nam povjeravate prilikom registracije u našoj internetskoj trgovini radi korespondencije, kupovine, sudjelovanja u internetskim anketama itd. Tvrtka CGS plus d.o.o. može zadržati elektroničke poruke koje ste poslali internetskoj trgovini 4Print3D. One smiju biti dostupne na uvid, međutim, samo za internu uporabu tvrtke CGS plus d.o.o. te za neprekidno poboljšanje rada cjelokupne tvrtke. Tvrtka CGS plus d.o.o. svakodnevno analizira podatke o posjećenosti internetske trgovine 4Print3D, a ta nam statistika služi za poboljšanje stranice.

ARHIVA DOKUMENATA

Za sve narudžbe ćemo vam putem e-pošte poslati potvrdu narudžbe. Račun ćete primiti zajedno s robom prilikom isporuke. Svi dokumenti (evidencije kupovina, narudžbe, računi, reklamacije) pohranjuju se u tvrtki CGS plus d.o.o. , Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana – Črnuče, Slovenija. Registrirani kupac može u bilo kojem trenutku zahtijevati preslike dokumenata koje mu možemo poslati putem elektroničke ili obične pošte. Također ih može pregledavati u korisničkom sučelju.

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE SPOROVA

Prema zakonu kupac ima mogućnost izvansudskog rješavanja sporova za proizvode isporučene preko internetske stranice 4Print3D (www.4print3d.com) na platformi za internetsko rješavanje potrošačkih sporova (SRPS) koja je dostupna na poveznici https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.